Demistificiranje Keylogger

Što je Keylogger?

Keylogger je alat koji se koristi za praćenje i snimanje svih tipki koje korisnik pritišće na svom računalu. Ova tehnologija se često koristi za sigurnosne svrhe, kao što je praćenje aktivnosti na radnom mjestu ili osiguravanje dječjeg računala. Međutim, keyloggeri također mogu biti korišteni za nepoštene svrhe, poput hakiranja i prisluškivanja.

Postoje dva glavna tipa keyloggera: softverski i hardverski. Softverski keyloggeri su alati koji se instaliraju na računalo kao aplikacije i snimaju tipke pritisnute na tipkovnici. Ovi alati se često koriste za praćenje aktivnosti na radnom mjestu ili osiguravanje dječjeg računala. Hardverski keyloggeri su fizički uređaji koji se priključuju na računalo i snimaju tipke pritisnute na tipkovnici. Ovi alati su često korišteni za hakiranje i prisluškivanje.

Keyloggeri se često koriste za praćenje aktivnosti na radnom mjestu. Ova tehnologija omogućuje poslodavcima da prate rad svojih zaposlenika i osiguraju da se radni zadaci obavljaju u skladu s propisima i pravilima poduzeća. Međutim, keyloggeri također mogu biti korišteni za nepoštene svrhe, poput hakiranja i prisluškivanja. Zbog toga, važno je da korisnici budu svjesni rizika vezanih uz keyloggere i koriste sigurnosne alate za zaštitu svog računala.

Također, postoje i keyloggeri koji se koriste za osiguravanje dječjeg računala. Ova tehnologija omogućuje roditeljima da prate aktivnosti svoje djece na računalu i osiguraju da se dijete ne susreće s neželjenim sadržajem ili osobama. 

Zaštitite uređaj sa Emsisoft Anti-Malware sigurnosnim rješenjima

Možda vas je vaš trenutni antivirus razočarao? Ne brinite, mi nećemo. Isprobajte besplatnu probnu verziju Emsisoft Anti-Malwarea i uvjerite se sami.

Image

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

 

iDrive autorised reseller