Njemačka savjetuje građanima da ne koriste Kaspersky antivirus

Njemačka vlada je u prošlosti savjetovala svojim građanima da ne koriste antivirusni program Kaspersky, navodeći sumnje u vezu s ruskom vladom. To je potaknuto zabrinutostima da bi Kaspersky Lab mogao biti kompromitiran od strane ruskih obavještajnih službi i koristiti se za prikupljanje osjetljivih podataka od korisnika.

Njemačka vlada je izdala upozorenja da se koristi Kaspersky Lab-a mogu koristiti za prikupljanje informacija od strane Ruske vlade. U 2017. godini, Sjedinjene Države je također izdalo upozorenje o korištenju Kaspersky Lab-a te je naložilo uklanjanje svih Kaspersky-jevih proizvoda iz federalnih računala, zbog strahova od veza s Rusijom.

Kaspersky Lab se oštro usprotivio takvim navodima i negirao da postoji bilo kakva veza s ruskom vladom. Kaspersky Lab je tvrdio da su njihove aktivnosti pod nadzorom neovisnih tijela te da su sve svoje proizvode prošli kroz proces certifikacije. Iako se situacija stalno mijenja, pozivaju se građani da se informiraju i donesu odluku o tome koju zaštitu koristiti na temelju svojih potreba i preference.

Inaće Kaspersky Lab je ruska tvrtka koja se bavi razvojem i prodajom sigurnosnih proizvoda, kao što su antivirusni programi, firewall, programi za pregledavanje e-pošte i druge sigurnosne alate. Osnovana je 1997. godine od strane Eugene Kasperskyja, poznatog po svom stručnom znanju u području računalne sigurnosti. Tvrtka ima sjedište u Moskvi, a prodaje svoje proizvode širom svijeta.

Kaspersky Lab u svojoj ponudi ima antivirusnom programu, Kaspersky Anti-Virus. Osim toga, tvrtka nudi širok raspon drugih sigurnosnih proizvoda, uključujući Kaspersky Internet Security, Kaspersky Endpoint Security, Kaspersky Small Office Security i druge.

Tvrtka također pruža usluge za podršku i pruža informacije o sigurnosnim prijetnjama kako bi korisnici mogli  zaštititi svoje računalo i podatke. Kaspersky Lab također surađuje s drugim tvrtkama i vladinim agencijama kako bi razvio nova rješenja za sigurnost i poboljšao postojeća.

 

Zaštitite uređaj sa Emsisoft Anti-Malware sigurnosnim rješenjima

Možda vas je vaš trenutni antivirus razočarao? Ne brinite, mi nećemo. Isprobajte besplatnu probnu verziju Emsisoft Anti-Malwarea i uvjerite se sami.

Image

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

 

iDrive autorised reseller