Anonymous emitira meme 'troll face' na ruskom radiju

Anonymous emitira meme 'troll face' na ruskom radiju

Anonymous tvrdi da je presreo ruski vojni radio kako bi emitirao meme s licem trola.

Hakerska skupina Anonymous tvrdi da je infiltrirala rusku vojnu opremu u pokušaju da omete napredovanje snaga te zemlje u Ukrajini .

Kolektiv je tvrdio da je presreo ruske vojne radijske frekvencije kako bi emitirao vizualizaciju trollfacea, popularne meme slike nacerenog lica koja je postala sinonim za internetsko trolovanje .

Moderni kratkovalni radio prijemnici sposobni su vizualizirati audio prijenose na UVB-76 kratkovalni kanal, za koji se vjeruje da ga je ruska vojska koristila za slanje kodiranih poruka snagama još od od 1982. godine.

Grupa je na svom Twitteru podijelila isječak nacerenog lica iz crtića, dodajući da aktivisti emitiraju lica trolova na ruskom vojnom radiju.

Hakeri su preplavili prijenos, čiji se prijenos uživo može gledati na YouTubeu , memovima i glazbom, uključujući virusni hit iz 2013. Gangnam Style i Linkin Park's In the End , u očitom nastojanju da blokiraju vojne razmjene, navodi The Kyiv Independent .

Anonymous, koji je predvodio kibernetičke napade ‘hacktivism’ protiv nigerijske vlade i Isis-a putem globalne mreže hakera, objavio je cyber -rat Ruskoj Federaciji 24. veljače, dodajući da će njegove operacije također biti usmjerene na rusku vladu kao osvetu za njezinu invaziju na Ukrajinu .

Anonymous je preuzeo odgovornost za infiltriranje u ruske streaming servise Wink i Ivi, zajedno s TV kanalima uživo Russia 24, Channel One i Moscow 24, kako bi u nedjelju emitirali ratne snimke iz Ukrajine.

Također je preuzeo zasluge za hakiranje ruskih TV kanala za reprodukciju ukrajinskih pjesama, onesposobljavanje vladinih mreža Kremlja, uključujući Ministarstvo obrane i Dume, te ukidanje TV kanala Russia Today u posljednjih nekoliko tjedana.

Njezine trenutne aktivnosti protiv Rusije bile su "najveća anonimna operacija ikada viđena", objavila je skupina u ponedjeljak.

“S obzirom na to, zabrinuti smo da će nas neke vlade doista vidjeti kao prijetnju i stvoriti neki scenarij da izgledamo loše (lažna zastava). Želimo samo mir, a ne rat”, piše na Twitteru.

 

 

Zasebna skupina hakera prošlog je tjedna ciljala na Rusiju i susjedne bjeloruske željeznice i električnu mrežu , zaustavivši vlakove Bjeloruskih željeznica u Minsku, Orshi i Osipovichiju za koje je tvrdila da se koriste za transport vojnika u Ukrajinu.

Bjeloruski cyber partizani preuzeli su odgovornost za onemogućavanje prometnih sustava Bjeloruskih željeznica i ukidanje njihove web stranice za prodaju karata, dok je drugi haker tvrdio da je trajno onesposobio 109.221 internetski usmjerivač u Rusiji i 2.712 korporativnih mrežnih graničnih usmjerivača u Bjelorusiji

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

Korisni linkovi

Pratite nas