5 najboljih password managera u 2022

Uz sve veći broj usluga kojima su potrebni računi, gomilanje lozinki postalo je frustrirajuće. Srećom, password manageri mogu pomoći u raspletu moderne tehnologije i zaštititi vaše račune.

Što tražiti u upravitelju lozinki u 2022?
Upravitelj lozinki može se činiti relativno jednostavnim, ali postoji niz različitih značajki koje razlikuju dobar od izvrsnog.

Na primjer, ono što biste trebali očekivati ​​od upravitelja lozinki je generator lozinki koji vam omogućuje postavljanje duljine i upotrebe znakova, mogućnost automatskog hvatanja obrazaca dok ih ispunjavate, podršku za više platformi i preglednika te mogućnost organiziranja vaših lozinki. U idealnom slučaju, trebali biste imati pristup dvofaktorskoj autentifikaciji na minimumu i višefaktorskoj autentifikaciji kao što je U2F .

Ovi upravitelji također obično imaju ocjenu zdravlja zaporki (password health score) ili analizu za vaše lozinke koja će vam reći koliko su jake. Slično, vaš bi vas upravitelj zaporki trebao upozoriti ako se vaše lozinke pojavljuju u curenjima objavljenim na web-mjestima na dark webu i drugdje.

Konačno, želite imati dobru izvedbu automatskog popunjavanja, uključujući prijave na više stranica. Također je lijep bonus imati upravitelja lozinki koji vam omogućuje dodavanje drugih bitova informacija o automatskom popunjavanju, kao što su podaci o kreditnoj kartici i brojevi putovnica—sve što se mora često koristiti, teško je zapamtiti, ali također mora ostati sigurno .

Dodatne značajke uvelike ovise o vašem slučaju upotrebe i onome što želite dobiti od svog upravitelja zaporki. Ako želite dijeliti lozinke sa svojom obitelji, zgodna je značajka obiteljskog ili dijeljenja jedan na više. Obiteljske pretplate također vam mogu pomoći da uštedite na troškovima, a da pritom čuvate svačije podatke.

No, ono što je obično odlučujuće kada su u pitanju upravitelji lozinki je sučelje. Predlažemo da ih sve dobro pogledate i odaberete onaj za koji mislite da vam najbolje odgovara. Ako ne koristite upravitelja lozinki jer je pretežak ili nezgrapan za korištenje, onda upravitelj lozinki ne radi svoj posao!

Sve ovo treba imati na umu, ali evo naših odabira za najbolje upravitelje zaporki.

Najbolji besplatni upravitelj lozinki: Bitwarden

bitwarden password managerNajzanimljivija stvar kod Bitwardena je da ne samo da je najbolji besplatni upravitelj lozinki, već je i jedan od rijetkih upravitelja lozinki otvorenog koda. To znači da ako ste tehnički upućeni, možete preuzeti datoteke poslužitelja i sami ih "ugostiti" bez plaćanja pretplate.

Međutim, ako ne želite proći kroz sve to, još uvijek možete besplatno koristiti Bitwarden. Besplatni plan je malo neuobičajen u usporedbi s drugim opcijama na ovom popisu, samo s dvofaktorskom provjerom autentičnosti putem e-pošte i aplikacije. Ali ako vam ne trebaju značajke poput šifrirane pohrane datoteka, Bitwarden će biti dobar upravitelj lozinki za vas.

Osim toga, korisničko sučelje i iskustvo su pojednostavljeni i minimalistički. Snimanje lozinki i korisničkih imena jednostavno je kada koristite preglednik, kao i popunjavanje obrazaca.

Nažalost, iskustvo se ne prenosi tako jasno na mobilne uređaje, ali ako ne planirate koristiti Bitwarden na svom pametnom telefonu ili tabletu, to neće biti problem.

Ako isprobate Bitwardenov besplatni nivo, kao što je dio njegovog giba, tada ćete htjeti potrošiti 10 USD godišnje kako biste sebi nabavili premium značajke upravitelja. Ova razina uključuje značajke kao što su hitni pristup, proširena dvofaktorska provjera autentičnosti i prioritetna podrška. Također dobivate 1 GB šifrirane pohrane, savršeno za pohranu nekih važnih datoteka.

Najbolji plaćeni upravitelj lozinki: 1Password

1password password managerZa razliku od Bitwardena, 1Password je najbolje plaćeni upravitelj lozinki u cjelini. Odbacivanjem besplatne verzije i samo 14-dnevnom besplatnom probnom verzijom, 1Password se usredotočuje na snažnu plaćenu uslugu. To je kohezivni paket od samo 3 USD mjesečno za pojedinca ili 5 USD mjesečno za obiteljski plan , koji se može podijeliti s najviše pet osoba.

1Password također ima puno značajki za svoju cijenu. Putni način vam omogućuje da postavite osjetljive podatke koji se automatski brišu kada putujete preko granica i vraćaju jednostavnim klikom na sigurnom mjestu. Tu je i zanimljiva značajka koja vam omogućuje slanje sigurnih informacija pomoću privremene web veze, što je prilično zgodno ako često trebate razmjenjivati ​​osjetljive podatke poput obiteljskih lozinki.

Osim ovih sigurnosnih značajki, druga velika prodajna točka su korisničko sučelje i aplikacija, koja se čini mnogo razvijenijom u dizajnu od Bitwardena . 1Password će vjerojatno biti lakši za korištenje onima koji su novi u upraviteljima lozinki ili koji nemaju puno tehničkog znanja, ali još uvijek žele veliku sigurnost.

U svakom slučaju, funkcionalnost na više platformi za 1Password jedna je od najboljih u poslu, a rado ćemo primijetiti da 1Password također podržava biometrijske prijave gdje god su dostupne. Postoji i širok izbor alternativnih metoda provjere autentičnosti ako želite izbjeći biometriju, kao što je višefaktorska provjera autentičnosti temeljena na ključu.

Jedini pravi nedostatak 1Passworda je to što dobivate samo 1 GB šifrirane pohrane, što je razočaranje s obzirom na to da Bitwarden košta trećinu cijene i nudi isti prostor za pohranu. Unatoč tome, to nije problem, pogotovo jer većina slučajeva korištenja neće zauzimati toliko prostora za pohranu.

Najbolji upravitelj lozinki i VPN kombinacija: Dashlane

dashline password managerPrva stvar koju ćete primijetiti na gore navedenom popisu prednosti i nedostataka je da smo uključili VPN kao za i kao nedostatak za Dashlane . Zamišljamo da većina ljudi koji su zainteresirani za VPN-ove već imaju VPN uslugu i ne traže nužno novu. S obzirom na to, ako nemate VPN, a želite ga, onda je Dashlane odlična ponuda za 5 USD mjesečno.

Slično kao i njegovi konkurenti, Dashlane ima analizu zdravlja lozinki, koja ne samo da vam govori koliko su vaše lozinke jake, već i da li se ponovno koriste. Kao i 1Password, Dashlane također obećava da može automatski ažurirati vaše lozinke, ali ova značajka je pogodna ili promašena.

Slično kao i 1Password , Dashlaneovo sučelje je prilično intuitivno lako za većinu ljudi. Međutim, jednostavnost korištenja ne znači da gubite bilo koje napredne značajke kao što je višefaktorska autentifikacija temeljena na ključu ili sigurno nedijeljenje. Nažalost, ima samo 1 GB šifrirane pohrane, što je malo šteta za skuplji proizvod od Bitwardena .

Kao i drugi upravitelji lozinki, Dashlane također ima ugrađen alat za ispunjavanje obrazaca.

Također ćete biti sretni kada saznate da verzije mobilnih aplikacija na iPhoneu i Androidu funkcioniraju isto kao i verzija za stolna računala sa sličnim funkcijama.

Također jedan od najboljih upravitelja lozinki: LastPass

lastpass password managerIako LastPass nudi besplatnu verziju svoje usluge, istina je da je besplatni računi drugih upravitelja lozinki daleko nadmašuju. Ako je ovo upravitelj zaporki koji odaberete, htjet ćete platiti premium račun od 36 USD godišnje da biste dobili sve njegove značajke.

Na premium planu, LastPass ima sve što biste očekivali od dobrog upravitelja lozinki. Imate nadzor na mračnom webu za curenje lozinki, razne opcije provjere autentičnosti s više faktora kao što je kompatibilnost hardverskog sigurnosnog ključa i prijateljsko korisničko sučelje. Tu su i sigurne bilješke, privremeno dijeljenje lozinke i 1 GB šifrirane pohrane.

Također, iako nije posebno lijepo razmišljati o tome, LastPass nudi značajku pristupa u hitnim slučajevima ako vam se nešto dogodi i netko drugi treba pristup vašim računima.

Što se tiče cjelokupnog doživljaja, sučelje je dobro osmišljeno i relativno intuitivno, iako desktop aplikacija ostavlja prostora za poboljšanje. Ipak, proširenja preglednika rade izvrsno, a LastPass ima i iPhone i Android verziju aplikacije za vaše pametne uređaje.

Međutim, postoje neke nedostatke. Plaćena verzija LastPass-a sada je po istoj cijeni kao i 1Password , ali preferiramo sučelje i značajke 1Password-a. LastPassov besplatni plan također nedostaje u usporedbi s Bitwardenovom ponudom.

Uz to, LastPass-ov obiteljski plan iznosi 4 USD mjesečno u usporedbi s 1Password-ovim 5 USD mjesečno, tako da LastPass ima prednost ako je vaš budžet mali.

Najbolji izvanmrežni upravitelj lozinki: KeePassXC

keepassxc password managerKeePassXC je zanimljiv upravitelj lozinki po tome što je vođen zajednice i potpuno otvorenog koda. To znači da ne samo da je potpuno besplatno, već se također oslanja na vas da ga pokrenete i pokrenete jer nema sinkronizacije u oblaku ili više platformi.

Sve su vaše lozinke šifrirane i pohranjene lokalno, pa ako im želite pristupiti na novom uređaju, morate spremiti datoteku lozinke, prenijeti je na uslugu za pohranu u oblaku kao što je Google Drive ili Dropbox, a zatim je preuzeti i uvesti na novom uređaju.

Iako se to može činiti kao puno posla, istina je da je ovo sigurnije od pohrane i sinkronizacije u oblaku te u biti stavlja sigurnost vaših lozinki izravno u vaše ruke.

To također znači da nećete dobiti stvari poput 1 GB šifrirane pohrane datoteka, dijeljenja jedan na više ili bilo koje značajke koje biste očekivali od drugih upravitelja lozinki na popisu, a to je po dizajnu.

Izradom jednostavnog upravitelja lozinki, KeePassXC može ostati besplatan i sigurniji, pogotovo jer projekt ne mora brinuti o kršenju podataka ili tvrtki koja će ugasiti uslugu.

Što se tiče podrške za platformu, KeePassXC nudi samo softver za Mac, Linux i Windows. Na svom telefonu možete koristiti aplikaciju treće strane koja je kompatibilna s KeePassXC . Postoje i proširenja preglednika KeePassXC za automatsko popunjavanje. Srećom, postoji automatsko popunjavanje koje radi pomoću tipke prečaca za automatsko popunjavanje, tako da ne morate stalno brinuti o kopiranju i lijepljenju stvari.

Dakle, trebate li nabaviti KeePassXC? To je zanimljiv upravitelj lozinki, i iako se odričete praktičnosti, postoje neke prednosti u obliku da se ne oslanjate na druge za upravljanje zaporkama. Ako vam se to sviđa, onda svakako vrijedi probati — uostalom, potpuno je besplatno!

 

Zaštitite uređaj sa Emsisoft Anti-Malware.


Je li vas antivirus iznevjerio? Mi nećemo. Preuzmite besplatnu probnu inačicu Emsisoft Anti-Malware i uvjerite se sami.

Image

Related Articles

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

 

Korisni linkovi