5 najboljih password managera u 2023 Update

  • VRIJEME ČITANJA: 5 MINUTA

LastPass

Ako ste u potrazi za sigurnim i praktičnim načinom za pohranu i upravljanje svojim lozinkama, možda ste čuli za LastPass. LastPass je popularan alat za upravljanje lozinkama koji vam omogućuje da stvorite i pohranite neograničen broj lozinki, podataka o kreditnim karticama, bilješki, datoteka i još mnogo toga u svom LastPass trezoru. Također vam omogućuje da automatski popunjavate lozinke na web stranicama i generirate nasumične i sigurne lozinke za sve vaše račune.

LastPass nudi dvije vrste pretplata, besplatnu i premium.

Koja je razlika između njih i koji je bolji za vas?

U ovom ćemo vam približiti i usporediti glavne značajke, te prednosti svakog plana.

Besplatni LastPass 

LastPass besplatno vam omogućuje da stvorite i upravljate neograničenim brojem lozinki i pristupate im s jednog tipa uređaja - mobilnog ili računala. Također uključuje 30-dnevno probno razdoblje premium verzije.

Neke od glavnih značajki besplatnog LastPassa:

- Siguran trezor za lozinke
- Spremanje i automatsko popunjavanje lozinki
- Generator lozinki
- Sigurne bilješke

Premium LastPass 

Za 2,90 € mjesečno (godišnja pretplata), omogućene su vam sve prednosti besplatne verzije, ali vam omogućuje i da pristupite svojim lozinkama na svim uređajima - računalu i mobilnom. Također nudi neke dodatne značajke koje poboljšavaju vašu sigurnost i praktičnost, kao što su:

- Nadzorna ploča za sigurnost i ocjena
- Praćenje tamne mreže
- Prijava bez lozinke
- Pristup u slučaju nužde
- Višefaktorska autentifikacija
- 1 GB prostora za pohranu datoteka

Koji plan odabrati?

Odluka o tome koji plan odabrati ovisi o vašim potrebama. Ako vam treba osnovni alat za upravljanje lozinkama koji vam omogućuje da stvorite i pohranite neograničen broj lozinki na jednom tipu uređaja, besplatna verzija LastPass je sasvim dovolja za vas. Međutim, ako želite imati pristup svojim lozinkama na svim svojim uređajima, gdje god se nalazili, te uživati u dodatnim značajkama koje vam pružaju veću sigurnost i kontrolu nad vašim digitalnim životom, LastPass premium može biti vrijedan nadogradnje.

Ako želite saznati više o LastPass-u ili isprobati njegovu premium verziju besplatno 30 dana, posjetite njihovu web stranicu: https://www.lastpass.com/pricing

Dashlane - besplatno i premium

Dashlane je moćan upravitelj lozinki koji olakšava praćenje svih vaših prijava i lozinki. Možete ih sigurno pohraniti na mreži tako da ih nikada nećete zaboraviti. I možete im pristupiti s bilo kojeg uređaja u bilo koje vrijeme.

1Password - 9,99 USD godišnje

Ako tražite alternativu za LastPass, vrijedi provjeriti 1Password. Besplatno je za do pet korisnika, a dostupna je i premium verzija s više značajki.

KeePass - besplatno

KeePass je višeplatformski upravitelj lozinki koji radi na Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS i web preglednicima. Možete ga koristiti za pohranjivanje korisničkih imena i lozinki za web stranice, kao i drugih osjetljivih podataka kao što su brojevi kreditnih kartica i brojevi socijalnog osiguranja.

Bitwarden

Ako ste poput mene, vjerojatno imate puno različitih računa na internetu, a svaki od njih zahtijeva jedinstvenu i jaku lozinku 💪

Ali kako zapamtiti sve te lozinke? Kako ih sigurno podijeliti s drugima ako je potrebno? Tu na scenu stupa BitWarden.

BitWarden je besplatan i otvorenog koda upravitelj lozinki koji vam omogućuje da generirate, spremate i upravljate svojim prijavama sigurno i jednostavno. Možete ga koristiti na bilo kojem uređaju ili pregledniku, a sve vaše podatke šifrira od kraja do kraja, tako da samo vi imate pristup njima. Čak ni tim BitWardena ne može otključati vaše zaštićene podatke. BitWarden također redovito provodi sigurnosne provjere treće strane i usklađen je sa standardima GDPR, SOC 2, HIPAA, Privacy Shield i CCPA.

BitWarden vam također omogućuje da sigurno dijelite šifrirane informacije izravno s bilo kime pomoću značajke BitWarden Send. Možete slati datoteke, privitke i tekst drugima, uz održavanje šifrirane sigurnosti i ograničavanje izloženosti. BitWarden je idealan za pojedince i tvrtke koje žele zaštititi svoje online podatke i surađivati s drugima na siguran način.

Ako vas zanima više o BitWarden, možete posjetiti njihovu web stranicu https://bitwarden.com/ ili se prijaviti za besplatni račun ili probno razdoblje. Također, možete pridružiti se njihovoj globalnoj zajednici stručnjaka i korisnika za sigurnost lozinki na BitWarden Community Forums. Nadam se da vam je ovaj post bio koristan i da ćete isprobati BitWarden kao svoj upravitelj lozinki.

Vidimo se sljedeći put 👋 !

Zaštitite uređaj sa Emsisoft Anti-Malware sigurnosnim rješenjima

Možda vas je vaš trenutni antivirus razočarao? Ne brinite, mi nećemo. Isprobajte besplatnu probnu verziju Emsisoft Anti-Malwarea i uvjerite se sami.

Image

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

 

iDrive autorised reseller