Emsisoft Anti-Malware još jednom dobio VB100 certifikat

Sudjelovali smo u lipnju 2020. testovima i sa zadovoljstvom možemo objaviti da je Emsisoft Anti-Malware još jednom dobio VB100 certifikat!

Testovi
VB100 testovi se izvode na fizičkim računalima ili virtualnim strojevima s specifikacijama sličnim onima koje biste pronašli u tipičnom poslovnom okruženju. Sigurnosni proizvodi instalirani su na čistu, namjensku instancu sustava Windows i konfigurirani su sa zadanim postavkama. Puni pristup internetu dostupan je tijekom cijelog testa.

Tijekom ispitivanja svaki je sigurnosni proizvod izložen tisućama zlonamjernih uzoraka koje su izradili stručnjaci za zlonamjerni softver i istraživačke grupe. Sigurnosni proizvodi izloženi su i skupu od 100.000 čistih datoteka uzetih iz popularnih preuzimanja softvera dostupnih na Internetu. Nikakvi zlonamjerni ili čisti uzorci nisu izvršeni u testovima.

Za dobivanje VB100 certifikata sigurnosni proizvod mora ispunjavati sljedeće uvjete:

  • Otkrijti najmanje 99,5 posto zlonamjernih uzoraka.
  • Generirajti ne više od 0,01 lažno pozitivnog broja.

Rezultati

Emsisoft Anti-Malware prošao je kroz testove, otkrivši 99,90 posto zlonamjernih uzoraka 2029, generirajući nula lažnih pozitivnih rezultata, te je nakon toga nagrađen VB100! Kliknite OVDJE da vidite cjelovito izvješće ili kliknite OVDJE da provjerite neke druge nagrade koje smo osvajali u prošlosti.

 
 

O Virus Bulletinu

Sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Virus Bulletin je neovisni sigurnosni informativni portal i certifikacijsko tijelo. Organizacija redovito provodi testove namijenjene procjeni zaštitnih sposobnosti sigurnosnih proizvoda i pomaže korisnicima da donose informiranije odluke o izboru antivirusnog softvera. Za proizvod koji je zaradio VB100 može se smatrati da je ispunio određeni standard kvalitete u pogledu otkrivanja zlonamjernog softvera.

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

Korisni linkovi

Pratite nas