Dešifrirajte Amnesia ransomware pomoću Emsisoftovog besplatnog dešifriranja

  • VRIJEME ČITANJA: 6 MINUTA

Ažuriranje (1. lipnja 2017.): Kako bismo omogućili novije varijacije, naš laboratorijski tim poboljšao je dešifriranje Amnezije. Posjetite decrypter.emsisoft.com/amnesia2 i preuzmite najnoviju verziju ako ste ranije nailazili na probleme (1.0.0.41). Besplatni dekriptor za ransomware "Amnesia", temeljen na Delphiju, upravo je stavio na raspolaganje Emsisoftov tehnički direktor i istraživač zlonamjernog softvera Fabian Wosar. Ovaj se ransomware prvi put pojavio 26. travnja 2017

Kako radi ransomware Amnesia Čini se da su primarni RDP (Remote Desktop Services) vektor infekcije za Amnesia napadi brutalnom silom, koji stvaratelju zlonamjernog softvera omogućuju pristup poslužitelju žrtve i pokretanje ransomwarea. Nakon što hakeri dobiju pristup, zlonamjerni softver će ukloniti točke vraćanja sustava, sprječavajući korištenje kopija u sjeni za dekriptirane datoteke. Koristeći naziv datoteke "guide.exe", također će se kopirati u direktorij%APPDATA% i registrirati u ključu "HKEY CURRENT USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce" za automatsko pokretanje pri sljedećem pokretanju. Amnesia ransomware će šifrirati sve vrste datoteka na računalu jer mu nedostaje popis ekstenzija datoteka.

Kako bi se osiguralo da proces pokretanja i drugi ključni postupci nisu ometani, ne šifrira C:Windows, C:Program Files ili niz drugih datoteka. Amnesia koristi AES-256 enkripciju u ECB načinu rada za šifriranje datoteka veličine do prvih 1 MB. Zlonamjerni softver će dodati ekstenziju ".amnesia" datotekama nakon što su zaključane na ovaj način.
Kako prikupiti novac od žrtava ransomwarea Amnesia. Poziva se da osobe koje pate od Amnezije pošalju e-poruku kreatoru zlonamjernog softvera na "Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.."
Kako koristiti Emsisoft dešifriranje za brisanje enkripcije ransomwarea Amnesia Kao što je detaljno opisano u našem sveobuhvatnom vodiču o uklanjanju ransomwarea, važno je poduzeti prave radnje tijekom rukovanja i rješavanja ransomwarea.

Prije nego što pokušate ishitreno ukloniti, savjetujemo vam da ga pročitate. Korisnici koji su pogođeni i koji su identificirali vrstu ransomwarea, ali trebaju samo dešifriranje, mogu ga dobiti besplatno na Emsisoftovoj stranici za dešifriranje.

Zaštitite uređaj sa Emsisoft Anti-Malware sigurnosnim rješenjima

Možda vas je vaš trenutni antivirus razočarao? Ne brinite, mi nećemo. Isprobajte besplatnu probnu verziju Emsisoft Anti-Malwarea i uvjerite se sami.

Image

Slični članci

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

 

iDrive autorised reseller