Decryptor za Ziggy ransomware

Upravo smo izdali novi besplatni alat za dešifriranje za Ziggy ransomware.

Ako ste zaraženi ovim ransomwareom, preuzmite besplatni alat za dešifriranje dolje povezan i NE PLAĆAJTE otkupninu. Uključen je i detaljan vodič.

ZIGGY DEKRIPTOR PREUZMITE KLIKOM OVDJE

Ziggy najavljuje mirovinu
Početkom veljače 2021. godine, grupa Ziggy putem Telegrama objavila je da će ugasiti svoju ransomware operaciju i objaviti ključeve za dešifriranje žrtava.

Prijevremena mirovina grupe očito je bila motivirana krivnjom i strahom od pravnih posljedica. U razgovoru za BleepingComputer , administrator grupe Ziggy rekao je da se osjećaju krivima zbog svojih postupaka i izrazio zabrinutost zbog globalnih napora za provođenje zakona, koji su nedavno podnijeli optužbe protiv povezanih društava Emotet i Netwalker .

Nakon objave, administrator ransomwarea Ziggy objavio je SQL datoteku koja sadrži 922 ključa za dešifriranje, od kojih su 340 jedinstveni ID-ovi. Možemo potvrditi da su ključevi legitimni.

Emsisoft objavio Ziggy alat za dešifriranje
Administrator je također objavio dešifrirač koji žrtve Ziggyja mogu koristiti s ključevima za dešifriranje navedenim u SQL datoteci. Međutim, dekriptor je nezgodan za upotrebu i često pada. Preporučujemo žrtvama da koriste naš dešifrirajući umjesto dekriptora kojeg je osigurao napadač .

Emsisoft Decryptor je jednostavan za korištenje i zahtijeva samo jednu šifriranu datoteku i internetsku vezu. Decryptor onda povlači ključ za šifriranje s našeg poslužitelja na temelju ID-žrtve, a također i offline tipke. ID-ovi žrtava temelje se na serijskoj količini C: pogona zaraženog stroja.

ziggy decryptor

Tehnički detalji
Ziggy je vrsta ransomware-a koji šifrira datoteke žrtve i zahtijeva otkupninu za vraćanje pristupa. Prvenstveno je usmjeren na tvrtke i utjecao je na najmanje 340 jedinstvenih žrtava otkako je prvi put primijećen u studenom 2020.

Šifrirane datoteke dodaju se s .ziggy nastavkom, a na radnoj površini žrtve prikazuje se otkupnina koja sadrži upute za komunikaciju i plaćanje.

Uzorak otkupnine:

ziggy ransom

All your files have been encrypted!

Ziggy Ransomware

All your files have been encrypted due to a security problem with your PC. If you want to restore them, write us to the e-mail: [REDACTED]

Write this ID in the title of your message : [REDACTED]

In case of no answer in 12 hours write us to this e-mail: [REDACTED]

You have to pay for decryption in Bitcoins. The price depends on how fast you write to us. After payment we will send you the tool that will decrypt all your files.

Free decryption as guarantee

Before paying you can send us up to 5 files for free decryption. The total size of files must be less than 4Mb (non archived), and files should not contain valuable information. (databases,backups, large excel sheets, etc.)

How to obtain Bitcoins

The easiest way to buy bitcoins is LocalBitcoins site. You have to register, click ‘Buy bitcoins’, and select the seller by payment method and price.

https://localbitcoins.com/buy_bitcoins

Also you can find other places to buy Bitcoins and beginners guide here:

http://www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins/

Attention!

# Do not rename encrypted files.

# Do not try to decrypt your data using third party software, it may cause permanent data loss.

# Decryption of your files with the help of third parties may cause increased price (they add their fee to our) or you can become a victim of a scam.

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

Korisni linkovi

Pratite nas