File Guard

  • VRIJEME ČITANJA: 3 MINUTE

File Guard ne samo da skenira datoteke prije nego što se izvrše, već, ovisno o vašim odabranim postavkama, može skenirati i prije svih drugih radnji datoteka kao što su premještanje ili preuzimanje s interneta.

Dostupne su sljedeće opcije za prilagodbu File Guarda:

  • Razina skeniranja – kontrola klizača omogućuje vam da uravnotežite razinu skeniranja File Guard-a između najbolje izvedbe i najbolje zaštite na sljedeći način:
    Zadano – skenira programe kada se pokrenu. Ova opcija ima najmanji učinak na performanse vašeg sustava, a istovremeno osigurava da se zlonamjerni softver ne izvršava. Neaktivni zlonamjerni softver može ostati neotkriven dok ne pokrenete ručno skeniranje. Ovo je preporučena postavka.
    Temeljito – skenira sve datoteke kada su stvorene ili modificirane, na primjer kada se datoteka preuzme ili kopira na vaše računalo s USB memorije. Budući da datoteke nisu neposredna prijetnja osim ako se ne izvrše, ova opcija može prije pronaći neaktivan zlonamjerni softver, ali vaš je stroj i dalje zaštićen zadanom postavkom. Ako nemate problema s izvedbom, ovo je još uvijek razumna postavka za korištenje.
    Paranoid – Skenira sve datoteke kada ih pročita bilo koji program, tako da je jednostavno odabir datoteke dovoljan da izazove njeno skeniranje. Na tipičnom računalu obično se svake minute čitaju tisuće datoteka u pozadini, tako da ova opcija prirodno usporava ukupnu izvedbu vašeg računala prilično dramatično. Ne preporučamo da ga koristite, ali neka bude dostupan onima koji žele biti potpuno sigurni da će se sve odmah otkriti bez odgađanja. Ovo može biti korisno za privremenu upotrebu u situacijama kada je Emsisoft Anti-Malware instaliran na već zaraženo računalo, kako bi se pomoglo u čišćenju.

Možete konfigurirati zadane radnje koje će se poduzeti za svaku od sljedećih vrsta otkrivanja File Guarda:

  • Otkrivanje zlonamjernog softvera – odaberite kako želite da se File Guard ponaša kada se zlonamjerni softver otkrije tako da s padajućeg izbornika odaberete [Alert] , [Quarantine silently] ili [Quarantine with notification]
  • Otkrivanja PUP- a – Odaberite kako želite da se File Guard ponaša kada se otkriju potencijalno neželjeni programi odabirom ili [Alert] , [Quarantine silently] , [Quarantine with notification] ili [No detection] s padajućeg izbornika

Zaštitite uređaj sa Emsisoft Anti-Malware sigurnosnim rješenjima

Možda vas je vaš trenutni antivirus razočarao? Ne brinite, mi nećemo. Isprobajte besplatnu probnu verziju Emsisoft Anti-Malwarea i uvjerite se sami.

Image

Slični članci

Emsisoft Sigurnost preglednika

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

 

iDrive autorised reseller