Ruski programeri pokreću aplikaciju klonu Instagrama pod nazivom 'Rossgram'

Ruski programeri pokreću aplikaciju klonu Instagrama pod nazivom 'Rossgram' nakon što je Metine aplikacije zabranio Putin zbog 'poticanja nasilja nad Rusima'

Ruski tehnološki poduzetnici namjeravaju pokrenuti aplikaciju za klon Instagrama kako bi popunili prazninu koju je ostavio Instagram , a koju su Ruske vlasti blokirale ovog tjedna.

Nova usluga, poznata kao Rossgram, pokrenut će se 28. ožujka i imat će dodatne funkcije poput skupnog financiranja i plaćenog pristupa za neke sadržaje, stoji na njezinoj web stranici.

'Moj partner Kirill Filimonov i naša grupa programera već su bili spremni za ovakav razvoj događaja i odlučili su ne propustiti priliku stvoriti ruski analog popularne društvene mreže koju vole naši sunarodnjaci', Alexander Zobov, direktor za odnose s javnošću inicijative, napisao je na društvenoj mreži VKontakte.

Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor blokirao je pristup Instagramu od ponedjeljka nakon što je njegov američki vlasnik Meta Platforms prošlog tjedna rekao da će korisnicima društvenih mreža u Ukrajini dopustiti objavljivanje poruka poput 'Death to the Russian invaders'.

Meta, koja je također vlasnik Facebooka, rekla je da se privremena promjena politike govora mržnje odnosi na Ukrajinu tek nakon ruske invazije.

Objašnjava da bi bilo pogrešno spriječiti Ukrajince da 'iskažu svoj otpor i bijes prema invazijskim vojnim snagama'.

Meta je u nedjelju rekao da sužava svoju politiku moderiranja sadržaja za Ukrajinu kako bi zabranila pozive na smrt šefa države.

Rusija, koja je već zabranila Facebook, pokrenula je kaznenu istragu protiv Mete, a tužitelji su zatražili od suda da američkog tehnološkog diva proglasi 'ekstremističkom organizacijom'.

Predmet bi trebao biti na sudu u ponedjeljak.

Prema fotografiji koju je Zobov podijelio na Vkontakteu, Rossgramova shema boja i raspored jako će nalikovati Instagramu.

Meta nije odmah odgovorila na zahtjev za komentarom Rossgramovog dizajna.

Zaštitite uređaj sa Emsisoft Anti-Malware.


Je li vas antivirus iznevjerio? Mi nećemo. Preuzmite besplatnu probnu inačicu Emsisoft Anti-Malware i uvjerite se sami.

Image

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

 

Korisni linkovi