Novo u 2020.7: Nova upozorenja o RDP napadima i novi sustav obavijesti

Zatvaranje ulaznih vrata za napade temeljene na RDP-u (ransomware), uvođenje nove bočne trake obavijesti i dodavanje novih potpuno prilagodljivih popisa radnih mjesta i uređaja.

Zatvaranje ulaznih vrata za napade temeljene na RDP-u (ransomware)

Remote Desktop Protocol (RDP) trenutno je, s velikim ograničenjem, najčešći vektor napada, koji akteri prijetnji koriste za pristup Windows računalima i instaliranje ransomwarea i drugog zlonamjernog softvera.

RDP je osmišljen kako bi omogućio tehničarima udaljeni pristup za rješavanje problema sa softverom. Međutim, ako nije pravilno osiguran putem VPN-a ili drugih sredstava, RDP funkcionira kao "otvoreni poziv" napadačima - posebno na poslovnim poslužiteljima koji su online 24/7.

Emsisoft softver za zaštitu sada nadzire status RDP usluge u stvarnom vremenu. Ako otkrije više neuspjelih pokušaja prijave, pokrenut će upozorenje na Cloud Console za administratore. Tada mogu odlučiti hoće li onemogućiti RDP uslugu na pogođenom uređaju.

Emsisoft rdp upozorenje

Pored toga, nadzorna ploča s jednim uređajem prikazuje i status RDP usluge na svakom uređaju.

antivirus rdp dashboard

Napomena: RDP značajka funkcionira sa sustavima Windows 10 i Windows Server 2012 i novijim.

Nova bočna traka obavijesti
Dodali smo novu značajku obavijesti Emsisoft Cloud Console koja poboljšava svakodnevni tijek rada i učinkovitost sigurnosnih administratora. Označava sve događaje koji zahtijevaju hitan odgovor, kao što su novo pronađene prijetnje, djelomično onesposobljene sigurnosne komponente ili nedostajuće nadogradnje softvera.

Novi, potpuno prilagodljivi, radni prostori i popisi uređaja
Jedna od značajki koju su klijenti često tražili bila je mogućnost odabira prilagođenih stupaca s svojstvima uređaja na nadzornoj ploči radne površine Cloud Console. Sada možete odabrati između više od 25 stupaca metapodataka. To vam omogućuje optimiziranje dnevnog tijeka rada bez propuštanja bilo kakvih važnih podataka koji se odnose na sigurnost.

Kolone ransomware zaštita rdp

Sva Emsisoft poboljšanja u 2020.7

Emsisoft Anti-Malware

  • Nova upozorenja o RDP napadu.
  • Nekoliko manjih podešavanja i ispravki.

MyEmsisoft / Cloud Console 

  • Nova upozorenja o RDP napadu.
  • Nova bočna traka obavijesti.
  • Novi, potpuno prilagodljivi, radni prostori i popisi uređaja.
  • Poboljšane postavke 2FA.
  • Nekoliko manjih podešavanja i ispravki.

Kako nabaviti novu verziju
Kao i uvijek, sve dok su u softveru omogućene automatske nadogradnje, automatski ćete dobiti najnoviju verziju tijekom redovito planiranih ažuriranja, koje su prema zadanom satu.

Napomena za korporativne korisnike: Ako ste u postavkama Ažuriranja za svoje klijente odlučili primiti ažuriranja "Odgoda", novu verziju softvera dobit će najkasnije 30 dana nakon redovite "stabilne" dostupnosti. To vam daje vrijeme za obavljanje internih testova kompatibilnosti prije nego što se nova verzija automatski isporuči klijentima.

Imajte sjajan i dobro zaštićen dan!

Danas je sjedište tvrtke Emsisoft na Novom Zelandu, ali održava globalnu prisutnost putem lokalnih timova u svim vremenskim zonama. Zlonamjerni softver ne spava, a ni mi.

Korisni linkovi

Pratite nas